Çarşamba, 15 Kasım 2017 18:17

Çatak’ta Mega Proje Start Aldı

Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ilçeyi modern bir görünüme kavuşturacak Mega Proje'nin startını verdi. 27 bin metre kare alanda uygulanacak projede ilk beton törenle döküldü. Çatak Çayı'nın ıslah edilerek, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, parklar ve köprülerle yeni bir görünüme kavuşturulmasını sağlayacak ve 4 milyon 578 bin liraya mal olacak proje, 2018 'de tamamlanacak.

4 MİLYON 578 BİN LİRA

Göreve atandıktan sonra Çatak'ta hayal bile edilemeyecek hizmetleri vatandaşlara sunan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ilçenin merakla beklediği Mega Projeyi hayata geçiriyor. Gerekli incelemelerin tamamlanması ve kaynağın da temin edilmesinin ardından, Çatak Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın ortak yürüteceği 4 milyon 578 bin liralık proje kurbanlar kesilip dualar edilerek yapılan törenle start aldı. Projenin, Çatak Çayı'nın ıslah edilmesi aşamasındaki ilk bölümüne duvar örülmesi için temele beton döküldü.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ

Törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül,  Başkan Yardımcısı Murat Okan, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, kurum müdürleri, yüklenici firma sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Rafting, halkoyunları ekiplerini gösterileri ile başlayan temel atma töreninde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, hizmet anlamında verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek,

Akgül,

"Biz göreve geldiğimizde insan merkezli hizmetler yapma gayreti içine girdik. Bunun için çok önemli adımlar attık. Ayrıca Çatak'ın modern bir ilçe görünümüne kavuşması için de farklı projeleri hayata geçirdik. İşte bu projelerin en önemlisi Mega Projemizdi. Bugün projemize start vermenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bu projemiz tamamlandığında Çatak'ımız çok farkı bir görünüme kavuşacak. Doğal güzelliği ve tarihiyle ön planda olan ilçemiz modern görünümüyle de insanların ilgi odağı olacak ve cazibe merkezi haline gelecektir." dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilip dualar okundu.  Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akgül ile protokol temele ilk betonu döktü.