Salı, 24 Ekim 2017 20:22

Vaski'den Kaçak Su Toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Çatak ilçesinde muhtarlarla bir toplantı düzenledi.

Çatak Belediyesinde yapılan toplantıya Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Başkan Yardımcısı Murat Okan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Cebe, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, Abone İşleri Daire Başkanı Mühbet Akbulut ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarlar su konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ise not aldı.

Daha sonra konuşan Akgül, muhtarlara su aboneliğinin önemini anlatarak, vatandaşların da kaçak su kullanmamalarını istedi

VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı ise, görseller eşliğinde kaçak su kullanımının önüne nasıl geçileceği konusunda bilgilendirme yaptı. Çayırlı, kaçak su kullanarak komşunun su almasına engel olunduğunu ve bunun önüne geçebilmek için aboneliklerin yapılabilmesi gerektiğini kaydetti. Çayırlı, "Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde VASKİ olarak içme suyu aboneliklerinin yapılabilmesi için kolaylıklar sağlanmıştır" dedi.

Kar Yağışlı

-7°C