Perşembe, 19 Ekim 2017 20:18

Akgül'den Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Kızılay tarafından başlatılan kampanyasına destek için kan bağışında bulundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde Hükümet Konağı karşısına kurulan Kızılay'ın gezici kan toplama aracını, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Eşi Demet Akgül, Savcı Mustafa Aşçı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan ve ilçedeki kamu kurumlarının amirleri ziyaret etti. Burada Kızılay görevlileriyle bir süre sohbet eden Akgül ve beraberindekiler, başlatılan kampanya çerçevesinde destek amacıyla tek tek kan bağışında bulundu.

Kan bağışını yaptıktan sonra açıklama yapan Akgül, sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak kan verilmesini önemine dikkat çekerek, "Kan bağışının iki türlü faydası vardır. Bunlardan biri kan veren kişinin vücudunda, verilen kanın yerine anında genç hücreler dolaşıma girerek, insanın dinç ve daha canlı olmasını sağlar ve kalp krizi riskini azaltır. İkincisi ise ihtiyacı olan kişilerin Kızılay aracılığıyla anında kan bulabilmesidir. Her yıl binlerce insan, bir kaza veya bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Kana kimin ne zaman ihtiyacının olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olan herkesin kan bağışında bulunması birer insanlık görevidir. Kan bağışına katkıda bulunan vatandaşlarımıza, Türk Kızılay'ına ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kar Yağışlı

-7°C