Pazar, 08 Ekim 2017 09:49

Çatak'ta halk sağlığını tehdit eden kavak ağaçları kesiliyor

Çatak'ta halk sağlığını tehdit ettiği belirlenen kavak ağaçları Hıfzısıhha Kurulu kararı ile kesiliyor.

Bahar aylarında polenlerinin yaydığı alerji nedeniyle vatandaşların sağlığını olumsuz etkileyen kavak ağaçları Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün başkanlığında toplanan hıfzısıhha kurulu tarafından alınan kararla kesiliyor. Öncelikle ilçe merkezinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kavak ağaçlarını kestiklerini belirten Akgül, "Kavak ağaçlarının sağlık açısından tehlike arz ettiği kanıtlanmıştır. Bundan dolayı hıfzısıhha kurulu kararı gereği ve vatandaşlarımızın fikirlerini alarak ağaçları kesiyoruz. Kestiğimiz kavak ağaçlarının yerine ceviz fidanı dikeceğiz. Kavak ağaçlarının polenleri bahar aylarında alerjik hastalıkları tetikliyor. Yaşlandıkça da içten çürüdüğü için sert havalarda kırılarak tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımız için birden fazla hayati tehlike arz ediyor. Bu nedenle de kesme kararı aldık. Kavak ağaçlarının ekonomik hiç bir değeri yok. Yeşilliği azaltıyoruz bunun farkındayız. Ama kestiğimiz bu faydasız ağaçlar yerine ceviz fidanları dikerek ilçemizi yemyeşil yapacağız" dedi.

Açık

Açık