Salı, 19 Eylül 2017 19:54

19 Eylül Gaziler Günü Çatak'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı

1921 yılında TBMM tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya “Mareşal” rütbesiyle “Gazi” unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Çatak'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler Hükümet konağının önüne saat 10.00'da resmi tören ile başladı. Çatak Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün çelenk koymasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uzman Jandarma Mehmet Akif Zilci yaptı. Ardından törene katılanlarla beraber Çatak Öğretmen Evine gidilerek orada kokteyl verildi.

Düzenlenen törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ilçede görev yapan kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Törende konuşan Akgül "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’ya gazilik unvanın verilişinin 96. yıldönümü. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimiz vatanları uğruna canlarını ortaya koymuş kahramanlardır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. " dedi

Açık

Açık