Cuma, 01 Eylül 2017 09:13

Çatak'ta Bayram Namazı Kılınıp Kurbanlar Kesildi

Kurban Bayramı dolayısıyla camilere koşan Çataklı vatandaşlar Çatak Merkez Camisinde kılınan bayram namazının ardından bayramlaştılar.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül Bayram namazının ardından Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mezbahaneye giderek kurban kesim alanında incelemelerde bulundu, vatandaşlar ve mezbahane çalışanları ile bayramlaştıktan sonra yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kendi kurbanını kestiren Akgül ilçemizde ilk kez mezbahane açıldığını vatandaşların verilen hizmetten memnuniyetin kendisini memnun ettiğini belirterek;

"Önceki yıllarda  kurban sahipleri boş buldukları yerlerde kesimlerini yapıyorlardı. Belediye olarak gereken duyuruları ikazları yaptık. Zabıta ekipleri mahallerimizi dolaşıyor. Kurallara uyamayanlara cezai işlem uygulayacağız. Allah kesilen kurbanlarımızı kabul etsin. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun." Dedi.

Bayram namazının ardından mezbahaneye kurbanıyla gelerek ilk kurbanı kestiren İsmet Kaya adlı vatandaş Van Büyükşehir Belediyesi ve Çatak Belediyesi tarafından verilen hizmetten çok memnun kaldığını söylerken;

"Kurbanımı getirdim, vekalet verdim, dualar eşliğinde kurbanımın kesimi yapıldı. Çok seri ve hijyenik bir şekilde kurbanım bana teslim edildi. Önceki yıllarda kasapların gelmesini bekliyorduk, taş toprağın içinde kestiriyorduk, bazen kurbanlarımız kesilince ızdırap çekiyorlardı. Çok güzel bir uygulama  öncelikle Belediye Başkan Vekili Kaymakamımızdan sonra da emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Açık

Açık