Çarşamba, 30 Ağustos 2017 11:45

Belediye kendi serasında yetiştirdiği çiçeklerle Çatak'a süsleyecek

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, kısa vadede hayata geçirmeyi planladığı projeler arasında bulunan çiçek seralarını kurduruyor. Belediye garajı arkasındaki alanda kurulmaya başlanan seralarda yetiştirilecek çiçeklerle Çatak, rengarenk süslenecek.

Göreve geldiği günden beri birçok projeyi hayata geçiren Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, ilçenin çehresini değiştirecek çiçeklerin üretileceği seraların kurulumunu yerinde inceledi. Akgül, "Park ve bahçeler, kurumlarımızın çevre düzenlemeleri, caddelerimizin süslemelerinde kullanmak üzere çiçeklerimizi serada yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu sera en modern şeklinde yapılacak. Aynı zamanda vatandaşlarımıza örnek olması için uygulama serası da kuracağız. Bu serada kurs vereceğiz ve vatandaşlarımız seracılığın nasıl yapıldığını, hangi tekniklerin kullanıldığını öğrenecek. Bu kurslarla vatandaşlarımızın İş-Kur üzerinden iş kurmalarını amaçlıyoruz. Çatak'ta sera yapılabilir mi yapılırsa nasıl yapılır? Bunu vatandaşa göstererek seracılığı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Özellikle ilçemizin güney bölgeleri oldukça sıcak ve sera için uygundur. Ayrıca Çatak çayını oluşturan iki akarsu var. Bunların da çevresi seracılığı uygundur. Yaptığımız seralardan başarı elde ettikçe, seracılığı yaygınlaştıracağız" dedi.