Pazar, 16 Temmuz 2017 11:49

Çatak’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Çatak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları düzenlenirken, vatandaşlar demokrasi nöbetine başladı.
15 Temmuz 2016 Günü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara gelen yüzlerce halk bu sene de Türk Bayrakları ile Çatak caddelerinde yürüyerek Çatak Hükümet Konağının Bahçesinde nöbet tuttular.
Tutulan Nöbete Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, savcı ve hakimler, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, ilçede görevli kamu amirleri,memurlar ve vatandaşlar katıldı.
Program Çatak Çayı üzerindeki Köprülere asılan dev Türk Bayraklarının altından geçiş yapan Belediye Spora ait rafting ve kano sporcularının köprünün altından geçerken Türk Bayraklarını açması ile başladı. Vatandaşların merakla izlediği bayrak şovlarının akabinde akşam namazı kılındı. Geçen yıl günlerce nöbet tutarak milli iradeye sahip çıkan Çataklılar bu sene de Çatak caddelerinde yürüyüş yaparak nöbette yerlerini aldılar. Hükümet Konağı’nın önünü dolduran yüzlerce Çataklı hep bir ağızdan sloganlar atarak şarkılara eşlik ettiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması canlı olarak izlendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, SYDV Müdürü Aydın Babur, YBO Müdürü Fatih Gül günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. İmamlar tarafından canlı selalar okundu.
Nöbet sırasında konuşma yapan Başkan Vekili Akgül;
“Anadolu topraklarında yazılmış destanlara bir destan daha eklenmiştir. Anadolu birçok kez şehit kanlarıyla yıkanmıştır. Milletimizi vurmak istemişlerdir ama bilmiyorlar ki bu milletin içinde ne cevherler ne yiğitler vardır. Yüreğinden iman gücü azalmayan bu millet o akşam eli kanlı hainlere meydanları dar etmiştir. Türkiye’nin her yerinde Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyup milletimiz ayağa kalkmış, sokaklarda nöbet tutmuştur. Geçen sene olduğu gibi bu gün de Çatak’ta da nöbetimiz sürmektedir. Bu sene de nöbetimiz aynı heyecanla devam etmektedir. Bu sayede tüm Dünyaya tek yumruk tek bilek olduğumuzu ve bizi parçalayamayacaklarını bir kere daha göstermiş olduk” dedi.

Açık

Açık