Çarşamba, 12 Temmuz 2017 21:33

Çatak'taki Orman Yangının Çıktığı Yerde İnceleme Yaptılar

Çatak İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ile birlikte ilçenin Eliaçık Mahallesinde 5 gün önce çıkan yangında zarar gören ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

Çatak İlçesi'nin Eliaçık Mahallesinde 5 gün önce meydana gelen ve 4 evin zarar gördüğü orman yangını daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Olayın ardından Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Temer, Salih Allahverdi, Yol Yapım Daire Başkanı Cem Bartın AK Parti ilçe başkanı Tahsin Babur, Belediye Başkan yardımcısı Murat Okan ile birlikte ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Van'ın ormanlık alanının yüzde 76'sının Çatak ilçesinde olduğunu söyleyen Kaymakam Akgül, şunları söyledi:

"İlk yangın haberini aldığımızda Başkan yardımcım Murat Okan gerekli ekiplerle irtibata geçerek bölgedeki asker ve vatandaşların canla başla çalışmaları sonucu yangını kısa sürede kontrol altına almışlardır. Çok şükür can kaybımız yok. Fakat bölgedeki dört evimiz maddi hasar görmüştür. Meydana gelen diğer zararların tespitleri için ise çalışmalar yapıyoruz. Bu  anlamda tüm vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı çok dikkatli ve duyarlı olması lazım. Ormanın kıymetini anlatmaya gerek yok. Dünyanın neresinde olursa olsun bir yerde orman yanıyorsa bizimde ciğerimiz yanıyor demektir. Dolayısıyla tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum"

Güneşli

Güneşli