Cumartesi, 10 Haziran 2017 23:51

Çatak modern mezbahanesine kavuşuyor

Çatak'ta büyük bir ihtiyaç olan ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Çatak Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı modern mezbahane kısa süre içinde tamamlanarak hizmete girecek.

İnşaatı hızla süren Çatak'taki mezbahada Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül incelemelerde bulundu. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akgül, küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Çatak'ta kaçak et kesiminin çok olduğunu belirterek bunun önüne geçileceğini söyledi.

KESİMLER MODERN BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Çok modern bir mezbahane yaptırdıklarını belirten Akgül, “Önümüzdeki günlerde mezbahanemizin açılışını halkımız ile beraber yapacağız. İlçemizde  küçükbaş hayvancılık oldukça fazla. Et ihtiyacımızı ilçe olarak kendimiz karşılıyoruz.  İlçemizde mezbahanenin olmayışı büyük bir eksik. Kasaplar dere kenarlarında, açık alanlarda hijyen olmayan ortamlarda kesim yapıyor. Bu hem sağlık açısından hemde çevre kirliliği açısından oldukça sakıncalı. Mezbahanemizde sona geldik. Mezbahanemizin hizmete girmesi sonrası artık kaçak et kesilmeyecek. Etler hijyenik olacak. Vatandaşımız sağlıklı et yiyebilecek. Belediyedeki ilgili personellerimiz denetimlerini sıklaştıracak ve mezbahane dışında kaçak et kesenlere büyük cezalar verilecek. Kasaplara gerekli uyarıları yaptık. Daha önce küçük sanayi sitesi olan bölgeyi hayvan pazarı yapıyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelip istedikleri hayvanı satın alıp hemen karşısında bulunan mezbahanede kestirebilecek. Bu tür hizmetleri halkımıza sunmak bizi mutlu ediyor" dedi.

Çoğunlukla Bulutlu

-3°C