Cumartesi, 10 Haziran 2017 21:39

Kaldırım İşgali Yapan Esnafa Son Uyarı

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Çatak Belediyesi zabıta ekipleri Çatak'ta büyük bir sorun haline gelen ve vatandaşların tepkisini çeken kaldırım işgaline karşı ortak denetim yaptı. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, esnafın son kez uyarıldığını, uyarıya uymayanlara ceza kesileceğini söyledi.

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ

Göreve geldiğinde halkın özellikle kaldırım işgalinden rahatsız olduğunu ve rahat yürüyemediğini gözlemlediklerini belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, bu sorunu çözeceklerinin sözünü verdiklerini söyledi. Zabıta ekiplerinin  Adnan Menderes Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan ve kaldırımları tamamen kapatan esnafı uyardığın belirten Akgül,"Göreve geldiğimiz gün halkımıza bir söz verdik. Esnafların kaldırım işgallerine son vereceğiz. Yaptığımız esnaf ziyaretlerinde tüm esnaflarımızı uyardım. İşin garip tarafı esnaflarımızın çoğu kaldırım işgaline karşı. Ama yine de kaldırımları işgal etmeye devam ediyorlar. Özellikle havaların ısınması ile kahvehaneler masa sandalyelerini kaldırımların üzerine bırakıyor. Biz kaldırımları esnaflar için değil insanların rahatça yürüyebilmeleri için yapıyoruz. Ekiplerimiz son uyarılarını yaptı. En kısa sürede yine denetim yapılacak. Esnaf işgalini sürdürenlere ceza kesilecek. Esnafımızın mağdur olmasını istemiyorum. Ama vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek asli görevimiz. Vatandaşlarımız bu konudaki şikayet ve isteklerini lütfen 0530 028 10 10 nolu WhatsApp hattımıza iletsinler. Bu şikayet ve istekler direkt olarak bana geliyor. Görüş ve önerileriniz anında değerlendirilecektir" dedi.

2 yorum

• Yorum Linki ali ertem Pazar, 11 Haziran 2017 03:19 yazan ali ertem

ÇATAK İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

ÇATAK
    Son günlerde belediye zabıta ve yetkililerinin çarşı merkezi kaldırım(yaya yolu) konusunda yapılan uyarı ve çalışmalarını tamamen uygun ve yerinde olduğunu biliyoruz.Ancak ilçe merkezimizin dar olması ve yeteri kadar büyüklükteki dükkan yeri olmamasından dolayı mecburen esnaf olarak kaldırımları kısmen de olsa işgal etmek zorunda kalıyoruz.Esnaf olarak belediyemizin tüm faaliyetlerini takdirle karşılıyor ve yerinde buluyoruz.
    ANCAK, Esnaf olarak gerçekten hepimiz zor durumdayız.Sık sık gelen zamlar ve ilçenin nüfusun az olması,ayrıca köylülerimizin bu aylarda işlerinden dolayı ilçeye gelememeleri alışverişi son derece etkiliyor.Çoğumuz vergi ve bağkur pirimlerimizi ödeyemiyor ve mağdur oluyoruz.Ramazan ayında ayrıca esnafın kaldırım ihtiyacı daha da olmaktadır. Sayın Belediye başkan Vekilimizin,gerçekten halkın bel kemiği olan esnafımızı mağdur etmek istemediğini de biliyoruz.
    Güzel ülkemizin bazı şehirlerinde bu uygulama yapılmış ve Belediye olarak insiyatiflerini daha olumlu bir şekide kulanmışlardır.Bizler de Belediye Başkan ve yetkililerinden biraz daha olumlu ve esnafımızı zor durumda bırakmamak adına gereken çözüm yolunun bulunacağını umuyoruz.Örneğin;ön kaldırımı geniş olan dükkanların önünde esnaf için bir metre,ön kaldırımı daha kısa olan dükkanların önü de yarım metre pay bırakılması daha doğu bir uygulama olacağını düşünüyoruz. Bu şekilde yaya yolu açık kalacak,hem yayalar hem de esnaflar bu durumda mağdur olmayacak.Bu alanın belirlenmesi, beyaz bir çizgi ile boyanması halinde herkes bundan memnun olacak ve takdirle karşılayaçaktır. Herkes BU DURUMA UYACAK,uymayanlar ise kabahatlar kanunu 38. Maddesine göre gereken cezai işlemleri kabul ve hak edecektir.
    Bu konuda,mağduriyetimizin giderilmesi ve gerekenin yapılması hususunda yüksek müsadelerinize arz ederiz.
    ALİ ERTEM
    ESNAF