Pazar, 14 May 2017 19:10

Çatak Halk Eğitim Sergisine Yoğun İlgi

Van Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “El Emeği Göz Nuru” ile kursiyerlerin yapmış oldukları birçok eser sene sonu sergisi ile görücüye çıktı.

Çatak YİBO Kapalı Spor Salonunda açılan serginin açılışına hem vatandaşlar hem de protokol üyelerinden tam destek vardı. Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, İlçe Müftüsü İlhan Günay, tüm ilçe milli eğitim müdürleri, Çatak’taki kurum müdürleri ve halk katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, ‘’2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında açmış olduğumuz kurslarımızda kursiyerlerimizin ve usta öğreticilerimizin sene boyunca yaptıkları çalışmaları görücüye çıkarttık. Biliyoruz ki bu kurslar halkın bilinçlenmesi ve eğitilmesi yönünde önemli bir yere sahiptir.  Bunun yanında halkın günlük hayatın olağan işlerinden ayrılarak farklı alanlarda uğraş alanı edinip, sosyalleşmeleri sağlanmaktadır. Bu günümüzde bizi yalnız bırakmayan ve her türlü desteği sağlayıp yardımlarını esirgemeyen başta Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül’e, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş’a  ve Açılışımıza katılarak bizleri onure eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin’e, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Fesih Yıldız’a ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül ise yaptığı konuşmada Halk Eğitim Merkezi değişik branşlarda birçok kurs vererek  insanlara faydalı olmaya devam ediyor. Ben kendilerini kutluyorum, bu sene belediyemizin bütçesinden kurs yeri desteği, malzeme desteği sağladık.  Yöremizin tanıtımında Halk Eğitim Müdürlüğünün çok büyük emeği vardır. Başta Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto ’ya ve tüm Halk Eğitim personelini kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş kursiyerlerin çok emek verdiğinin belli olduğunu belirterek, “Sene boyunca çalışılıp güzel ürünler yapılmış. Anlatmaya gerek yok. Her şey görünüyor el emeği göz nuru eserleri incelediğimizde çok emek verildiğini görüyoruz. Bu serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Davetliler serginin açılışının ardından yapılan eserleri incelediler.