Pazar, 14 May 2017 18:15

Başkan Vekili Akgül Kilim Dokuyup Yemek Pişirdi

Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, İş-Kur bünyesinde açılan halı dokuma kursunda incelemelerde bulundu. Burada bir halı tezgâhının başına geçen Akgül, ilmek ilmek kilim dokudu.

Göreve başladığı günden beri vatandaşla iç içe olan ve yaptığı hizmetlerle Çataklıların gönlüne taht kuran Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, ilçede yeni açılan ve 5 ay sürecek olan kursları ziyaret etti. İlk olarak İş-Kur bünyesinde belediye binasında açılan ve 100 kadın kursiyeri bulanan kilim dokuma atölyesini ziyaret eden Akgül, öğreticilerden kurs hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerle bol bol sohbet eden Akgül, büyük bir emekle dokunan kilimleri yakından inceledi.

ÇATAK KİLİMLERİNİ DÜNYA TANISIN

Kilimlerin büyük emeklerle dokunduğunu belirten Başkan Akgül, bir kilim dokuma tezgâhının başına geçerek kursiyerlerle birlikte ilmek ilmek kilim dokudu. Kurs sonunda en güzel kilim yarışması düzenleyeceklerini belirten Akgül, birinciyi ödüllendireceklerini ifade etti.  Çatak'a özgü kilimlerin dünyaya tanıtılması gerektiğini belirten Akgül, "Yeni sanayi sitesinde açılacak bir kilim atölyesine girişimci olması halinde her türlü desteği vereceğiz. Kilimlerimizin dünya pazarına girmesini istiyorum" dedi.

Daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan ve 50 kursiyeri bulunan ahşap oymacılığı ve aşçılık kurslarını ziyaret eden Akgül, kursiyerleri yakından izledi. Özellikle aşçı kursiyerlerle yemeklerin püf noktasını konuşan Akgül, burada da bir tencerede yapılan yemeğin salçasını, tuzunu, baharatını ekledi. Akgül, bir süre yemeği karıştırdıktan sonra kurstan ayrıldı. Kurs ziyaretlerinde Başkan Vekili Kaymakam Akgül'e Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto ve Belediye Başkan Vekili Murat Okan eşlik etti.