Cumartesi, 13 May 2017 21:45

Çatak'ta Minikler Kuran Öğreniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" çerçevesinde Çatak Müftülüğünce 4–6 yaş grubu Kuran kursunda minikler Kuran öğreniyor. Kursta Kuran okumayı öğrenen miniklerden Nurefşan'a Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül törenle taç giydirdi.

Uygulanan program çerçevesinde Kuran-ı Kerim, namaz kılma, sure ezberleme, hadis ezberleme Esma-ül Hüsna ve Peygamberimizin hayatı gibi temel dini bilgiler çocuklara öğretiliyor. Ayrıca çocukların sosyal gelişiminde etkili olan değerler eğitimi ve sosyal etkinlikler de kurs süresince veriliyor.

MİNİK NUREFŞAN'A TAÇ GİYDİRİLDİ

Kuran kursu meyvelerini de vermeye başladı. Kursta Kuran okumayı öğrenenlere de törenle taç giydiriliyor. Bu kapsamda 5 yaşındaki Nurefşan Şahin eğitimler sonucunda Kuran'ı okuyan 5’inci öğrenci oldu. Şahin için de kursta taç giyme töreni yapıldı. Törene Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Eşi Demet Akgül, Çatak İlçe Vaizi İbrahim Halil Çatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Taş, kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı. Törende Başkan Vekili Akgül'ün taç giydirdiği minik Nurefşan'ın eline Başkan Vekili Kaymakam Akgül’ün eşi Demek Akgül ise kına yaktı. Burada konuşan Başkan Vekili Akgül, kurs sayesinde çocukların küçük yaşlarda Kuran okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiklerini belirterek, "Gayemiz istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın şahsiyetlerini bulmaya başladığı dönemde onları Kuran ile tanıştırmaktır. Milli, manevi değerlerimizi, kültürel değerlerimizi, onlarla paylaşmak ve vatana, millete, anne ve babalarına, bütün insanlığa hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini sağlamaktır" dedi.

Açık

Açık