Cumartesi, 13 May 2017 21:05

Güneş Enerjisi Panelleriyle Belediyenin Elektriği Üretiliyor

Çatak Belediyesi bundan sonra kendi elektriğini kendisi üretecek. Belediyenin 2012 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı projesiyle kurduğu ve atıl durumda olan günlük 150 kilovatlık elektrik enerjisi üreten güneş enerjisi santrali yapıldı. Van'ın Çatak İlçesi'nde 800 bin TL'ye kurulan santralden belediye yıllık yaklaşık 90 bin TL gelir elde edecek. Kurulduktan sonra TEDAŞ ile yaşanan sorunlardan dolayı bir türlü istenilen performansta çalıştırılamayan santralin faaliyete geçirilmesi için Belediye Başkan Vekilliğine atanan Kaymakam Hacı Asım Akgül, Başkan Yardımcısı Murat Okan ile Fen İşleri Müdürü Erdoğan Babur'u görevlendirdi. Yapılan incelemenin ardından santral kısa sürede üretime başladı.

HEDEF İLÇENİN ELEKTRİK ENERJİSİNİ ÜRETMEK

Elde edilen enerji, sokak lambaları, arıtma tesisleri, hizmet binaları ve depolarda kullanılacak. 20 yıl elektrik üretecek sistemin geliştirileceğini belirten Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, "Bu sistemi daha da geliştirip büyüterek ilçenin enerji ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Günlük kapasiteyi 1000 kilovata yükseltirsek bunu başarabiliriz. Bu yönde çalışmalarımız var. En kısa sürede bunu da hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Güneşli

Güneşli