Pazartesi, 24 Nisan 2017 21:19

Çatak’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Çatak Kaymakamlığı, Çatak Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Çatak Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Talha Musap Selçuk Lisesi tarafından  “Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri” programı hazırlandı.

Atatürk İlkokul Konferans salonunda düzenlenip gül ve lokum dağıtımıyla başlayan Kutlu Doğum Programına Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur,  Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, İlçe Müftüsü İlhan Günay Kurum Amirleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifinin 1446. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İlhan Günay, bu yıl Peygamberimizin kutlu doğumunun 1446. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumu biz Müslümanlar hatta bütün insanlık için en önemli gündür. Çünkü Hz. Peygamber Kur’an’ın ifadesi ile ‘Alemlere rahmet, insanlığa örnek’ olarak gönderilmiştir” diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiirlerinin ardından Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu imam Hatip Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu İlahi Grupları coşkulu bir şekilde ilahilerini söylediler. Oratoryo ve video gösterilerinin ardından program son buldu.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül programı hazırlayan öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Açık

-4°C