Pazartesi, 24 Nisan 2017 21:04

23 Nisan Coşku İçinde Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çatak İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kaymakamlık önünde ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başlayan program Çatak Yatılı Bölge Okulu Bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Programa Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, İlçe Jandarma Komutanı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yatılı Bölge Okulu’nun ev sahipliği yaptığı gösterilere Sevgi Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Lisesi de katıldı. Sevgi Anaokulunun ront gösterileri ile başlayan etkinlikler, günün anlam ve önemini belirten kompozisyonların okunmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Öğrencilerin 23 Nisan için özel hazırladıkları koro ile beraber Beden Eğitimi Öğretmenin hazırladığı akrobatik gösterisi büyük beğeni aldı. Halk Eğitim müdürlüğü usta öğretici mesut Akdeniz tarafından hazırlanan halk oyunlarının ardından program yumurta yarışı çuval yarışı, yoğurt yarışı gibi yarışmalarla devam etti. Satranç turnuvasında birinci olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.  Program sonunda Başkan Vekili Akgül 23 Nisan Milli Bayram’ının TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başladığını belirterek, “23 Nisan Türklerin Çocuk Günüdür. Atatürk bu bayramı çocuklara hediye etmiştir. Öncelikle bu programı hazırlayan ve ilçemizdeki okullarda program yapan çocuklarımızın sonra da bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” Dedi.