Cumartesi, 22 Nisan 2017 23:08

Çatak’ta Okullara Yöresel Kıyafetler Dağıtıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talebiyle Çatak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül tarafından Sosyal Kültürel faaliyetler kapsamında ilçedeki 17 Okula yöresel kıyafetler alındı.

Çatak Halk Eğitim Merkezi tarafından temin edilen çeşitli yörelere ait 200 kişilik folklor kıyafetleri Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtıldı.

Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen programla öğrenciler giydikleri kıyafetlerin yörelerine uygun halk oyunlarını sergilediler.Halk Oyunları gösterisi ve Yöresel Kıyafet Tanıtımının yapıldığı programa Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Eşi Hanımefendi Demet Akgül, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, SYDV Müdürü Aydın Babur, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Program sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş; "Talebimizi kırmadan kıyafetlerimizin alınmasına vesile olan Belediye Başkan Vekili Kaymakamız Hacı Asım Akgül'e, kıyafetlerin seçimini ve dağıtımını organize eden Halk Eğitim Müdürümüz Erkan Manto'ya, oyunlarını sergileyen öğrencilerimize teşekkür ederim." Dedi.

Açık

Açık