Perşembe, 20 Nisan 2017 18:23

Çatak’ta Miniklerden Okuma Bayramı

VAN'ın Çatak İlçesi'ndeki Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu birinci sınıf öğrencileri için okuma bayramı düzenlendi.

Çatak Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Yaşasın Okuyorum' okuma bayramına, Çatak Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Şube Müdürü Şükriye Ersari, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto,Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu birinci sınıf öğrencileri Mustafa Vahit Kuncu ile Ecrin Balka yaptı. Program, miniklerin 'sayıların dili' 'organların dili', 'penguen dansı' ve tüm yörelerin halk oyunlarını sergiledikleri sahne gösterisiyle devam etti. Minikler son olarak Türkiye'nin tüm bölgelerini birleştirerek oluşturdukları Türkiye haritasıyla büyük alkış topladı.

Miniklerin yaptığı gösterileri çok beğendiğin belirten Kaymakam Akgül, programı hazırlayan okul idaresini, öğretmenleri ve minikleri tebrik etti.

Açık

-4°C