Salı, 11 Nisan 2017 22:56

Çatak'ta “Sen Türkünü Söyle” Yarışmasına Büyük İlgi

Çatak'ın merkez ve mahallelerindeki ilk, ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Sen Türkünü Söyle" ses yarışmasının 3'ncüsü düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu yarışmada öğrenciler dereceye girebilmek için birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Atatürk ilkokul Müdürü Hamdi İnan tarafından düzenlenen yarışmaya katılan 350 öğrenci 10 gün süren elemelerde en iyi türküyü söylemek için büyük çaba gösterdi. Yapılan elemelerin ardından ilk, ortaokul ve liselerden toplam 16 öğrenci finala kaldı. Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen yarışmanın finalini Belediye Başkan Vekili Kaymakam Hacı Asım Akgül, Çatak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, ilçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler izledi. Finalde jüri üyeliğini Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ve protokol üyeleri yaptı. Yarışma sonucunda Çatak Muhammed Sait Anadolu Lisesi'nden Hividar Mencuk birinci, Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Şeyda Kodaş ikinci, Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu'ndan Viyan Çakarilk ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda ilk üçe giren öğrencilere Belediye Başkan Vekili Akgül tarafından bağlama hediye ederken, diğer finalistlerde çeşitli ödüller aldı.