Perşembe, 15 Temmuz 2021 21:32

Çatak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Van’ın Çatak ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçede düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alican Arslan, İlçe Tabur Komutanı Yüzbaşı Volkan Kuyucugil,İlçe Emniyet Amiri Emre Altuntop, kurum amirleri ile asker, polis ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü nedeniyle İlçe mezarlığındaki şehit kabirleri ziyaret edilerek, şehitler için İlçe Müftüsü Abdullah Uzel, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından dualar okundu.

Şehitlik ziyaretinde okunan duaların ardından Merkez Camisi’nde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çatak Belediyespor Rafting takımı sporcuları, 15 Temmuz şehitleri için Türk Bayrakları ile süsledikleri botlarıyla Çatak Çayı'nda gösteri yapıp sloganlar attılar. Sık sık Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları atarak şehitleri anan raftingcileri İlçe Protokolü ve vatandaşlar dere üstündeki köprüden alkışlayarak destek verdiler.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama programı Hükümet Konağı önünde akşam saat 20:00’da başlayıp sabah ezanına kadar devam edecek.

Mobil : 0507 518 06 81