Salı, 30 Mart 2021 17:39

Çatak'ta Yaya Geçitlerinde "Kırmızı Çizgi " Kampanyası

İçişleri Bakanlığınca, Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan " Kırmızı Çizgi" kampanyası kapsamında Van'ın Çatak ilçesinde program düzenlendi.

Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkan Vekili Cihan Yalçın İlçe Jandarma Komutanı Alican Arslan, emniyet ve jandarma personeli öğrencilere kırmızı düdük ve gönüllü trafik kartı dağıttı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, İçişleri Bakanlığımızca trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiğini belirterek;

“’Kırmızı Çizgi’ etkinliği kapsamında çocuklarımızla birlikte trafikte yaya önceliği için farkındalık oluşturmak için ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritleri çocuklarımız ile birlikte sembolik olarak kırmızıya boyadık.  Kırmızı Çizgi uygulaması hakkında İlçe Emniyet personeli tarafından sürücülerimize bilgilendirme yaptı. Sürücülerimizden trafik kurallarına uymalarını ve yaya geçitlerinde daha duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi.

Mobil : 0507 518 06 81