Cuma, 12 Mart 2021 08:37

Başkan Şeylan’ın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şeylan mesajında;

“Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı; Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği dizelerdir.

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

Savaşın en acımasız ve zor zamanlarında 'Hakkıdır Hakka tapan milletimin İstiklal' diyerek  milletimize güç ve inanç aşılayan, karanlıkların ardından gelecek şafağı müjdeleyen İstiklal Marşımız, bu milletin gerektiği zaman Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda,  15 Temmuz’da olduğu gibi karşısındaki tüm engelleri yıkacağının göstergesi olmuştur. İstiklal Marşımızın 100. kabul yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını vermiş vatanımız  uğruna mücadele etmiş tüm aziz şehitlerimizi  rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum." İfadelerini kullandı.

Mobil : 0507 518 06 81