×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Çarşamba, 10 Mart 2021 09:52

Başkan Şeylan’dan Miraç Kandili Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan Miraç Kandili vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S.), kutsal mekânlarımızdan olan Mekke’deki Mescidi Haram’dan Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya, oradan da göklerin ilahi derinliklerine yürüdüğü mübarek bir gece olan Miraç’ı hep birlikte idrak ediyoruz. Hikmetlerle ve sırlarla dolu bir yolculuk olan Miraç, aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Biz müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili rahmet ve lütuflarla doludur.

  Rahmet ve mağfiret iklimi olan ve merhamet kapılarının sonuna kadar açıldığı üç aylar içerisindeki en müstesna günlerden birisi olan bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bugün ve gecelerden gerekli dersleri almak, birlik beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin dünyamızı saran salgın hastalıkların bitmesi, ülkemiz birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını diliyor, başta Çataklı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve bütün İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr