Çarşamba, 28 Ekim 2020 17:44

Başkan Şeylan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Şeylan mesajında; “Milletimizin, bağımsızlığını ve istiklalini korumak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde topyekun mücadele sonucunda elde ettiği büyük ve emsalsiz zaferin taçlandırılması sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 97'inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, kadim tarihi birikimi ve köklü devlet tecrübesi ile tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Bizlere düşen en önemli görevde; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, ileriye doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, Cumhuriyetin temel değerlerini gelecek kuşaklara teslim etmektir. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek ve geleceğimizi daha iyi kurabilmek için bir yandan evrensel değerleri, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimsemek, diğer yandan tarihimizi çok iyi bilmek zorunluluğumuz bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak adına canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. " dedi.