×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Çarşamba, 07 Ekim 2020 18:15

Vali Bilmez, Çatak'ta İncelemelerde Bulundu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İncelemelerde bulunmak üzere İlçemize geldi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Bilgi Mahallesine gitti. Bilgi mahalle girişinde Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Jandarma Komutanı Alican Arslan, Kurum Amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Bilgi İlkokulunu ziyaret eden Vali Bilmez burada öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okul ziyaretinin ardından Mahalle meydanın da vatandaşlarla görüştü.

Bilgi Mahallesi ziyaretinin ardından Vali Bilmez, VASKİ tarafından Çatak ilçesinde yapımı devam eden, Botan Çayı için hayati önem taşıyan Atık su Arıtma Tesisini ziyaret etti. Arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Vali Bilmez burada Kaymakamımız Çeçen, Başkan Şeylan ve VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’dan çalışmalar ve tesis hakkında bilgi aldı.

Vali Bilmez;

Yapılan Atık su arıtma tesisleri ile birlikte yıllardır süren çevresel sorunların da ortadan kalkacağını belirten Vali Bilmez “Bugün Çatak’ta çalışması devam eden arıtma tesisimizi ziyaret ettik. Tesisin yüzde 85’lik bir bölümü bitmiş durumda. İnşallah bu tesisimiz bitince Kırmızı benekli alabalığımızın yaşadığı Çatak deresini kirlilikten kurtaracağız. Ve buraların doğallığını korumuş olacağız ve bu tesisin faydasını hep beraber görmüş olacağız. Yine Van ve diğer illerimizdeki arıtma tesisi çalışmaları da devam ediyor. Bir yıl içeresinde de bu tesisleri hizmete sokacağız. Yine diğer taraftan da Çatak İlçemizde dahil olmak üzere tüm ilçelerimizin katı atıkları da aktarma istasyonlarımız vasıtasıyla Van katı atık entegre tesisine getiriliyor. Daha önce Çatak İlçemizin çöpleri vahşi depolama sistemiyle dere yatağında biriktiriliyordu. Burada ki çöp yığınlarını ortadan kaldırıp çöpleri aktarma istasyonları vasıtasıyla Van’a getiriyoruz. Bu çöplerden de enerji elde ediyoruz” dedi.

Muhtarlarla Toplantıda Bir Araya Geldi

Vali Bilmez, son olarak Çatak Belediyesi toplantı salonunda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili muhtarlara bilgi veren Vali Bilmez, sık sık bir araya geleceklerini ve muhtarlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Vali Bilmez ’in konuşmasının ardından Muhtarlar tek tek söz alarak mahallelerinin sorun ve sıkıntıları konusunda görüşlerini bildirdi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Kaymakamımız Sayın Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, kamu kuruluşları müdürleri ve Van Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili daire başkanları da katıldı.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr