Salı, 15 Eylül 2020 20:13

Hatungölü Yaylası Suya Kavuştu

Kırsal kalkınmaya önem veren Çatak Belediyesi, Küçükbaş ve Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, hayvan varlığı sayısının artırılması ve devamlılığının sağlanması amacıyla çiftçiye destek olmaya devam ediyor. Yayla yollarının yapılması, sulama göletleri yapımı ve yüksek dağlardan yaylaların bulundukları alanlara borular döşeyerek yaylaları suya kavuşturuyor.

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve hayvancılığın artırılması hedefiyle, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu ile birlikte Yukarınarlıca Mahalle sakinlerince kullanılan Hatungölü yaylasına giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Sadi Kaplan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Şeylan, Çatak Belediyesi tarafından 3 km Hayvan İçme suyu ve svat yapımı çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkilisinden ve muhtardan bilgi aldı.

Çalışmaları yerinde inceleyerek, koyun sağan berivanlar ile bir süre sohbet eden Başkan Şeylan;

“Çatak’ta kırsal kalkınmada çıtayı daha da yükseltmek için muhtarlarımızdan gelen taleplere öncelik veriyoruz. Vatandaşlarımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Çatak Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için yoğun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Su hayattır. Vatandaşlarımızın memnun olduğunu görmek bizleri daha çok mutlu ediyor.” dedi.

Mahalle muhtarı Kaplan;

“Yaylalarımızın en büyük sorunu su sorunuydu. Başkanımız sağ olsun su sorununu kendisine ilettiğimiz gibi talebimize anında karşılık verdi. Çok kısa bir sürede 3 km uzaklıktaki göletten borular ile suyu ayağımıza getirdi. Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.