Çarşamba, 15 Temmuz 2020 21:55

Çatak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Van’ın Çatak ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçede düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aslan Alkan, İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, kurum amirleri ile asker, polis ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü nedeniyle Merkez Camisi’nde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.

Merkez Camiide okunan duaların ardından İlçe mezarlığındaki şehitlikte, şehitler için İlçe Müftüsü Mehmet Sain, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından dualar okundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çatak Belediyespor Rafting takımı sporcuları, 15 Temmuz şehitleri için Türk Bayrakları ile süsledikleri botlarıyla Çatak Çayı'nda gösteri yapıp sloganlar attılar. Sık sık Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları atarak şehitleri anan raftingcileri İlçe Protokolü ve vatandaşlar dere üstündeki köprüden alkışlayarak destek verdiler.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama programı Hükümet Konağı önünde sinevizyon gösterisi ile başladı. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konuşması izlendi. Alanda nöbet tutanlara Çatak Belediyesi tarafından dürüm, ayran dağıtıldı. Program sabah ezanına kadar devam edecek

Kaymakam Ekrem Çeçen Konuşmasında;

“15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasiye darbe teşebbüsü esnasında ülkemizde yaşanan süreci değerlendirdiğimizde, tarihimizde hiçbir zaman karşılaşmadığımız şekilde Cumhuriyetimize, İstiklalimize, İstikbalimize ve Milletimizin iradesine yönelik hain terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe ve ihanet teşebbüsünde başarılı olmayacaklarını gördük. Mazlum milletlere örnek olacak şekilde dil, din, ırk,  mezhep ve parti ayrımı gözetmeden tek vücut ve tek yürek ile karşı çıktık. Vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sabır ve şifalar diliyorum.” Dedi

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan konuşmasında;

“15 Temmuz 2016’da devlet içinde yapılanan FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde milletimizin kahramanca tankların önüne yatarak, aynı Çanakkale’de olduğu gibi göğsünü kurşunlara siper ederek, 249 vatansever evladının kahramanca şehadet şerbetini içme pahasına püskürtülmüştür. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı işgal altındaki mazlum milletlere örnek olmuşsa, 15 Temmuz gecesinde Türk Milletinin hain darbecilere karşı yaptığı kahramanlık destanı, olası darbeye maruz kalabilecek diğer milletlere de en güzel bir örnek olmuştur. Bu kahramanlık destanının yazıldığı gecenin seneyi devriyesinde şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyor, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” dediği gibi “Allah bu millete böyle bir ihaneti yaşatmasın” dedi.