Çarşamba, 03 Haziran 2020 13:57

Çatak’ta Küçük Sanayi Sitesi ve Eğitim Tesislerinin Temeli Atıldı

Çatak Belediyesi tarafından yaptırılan Küçük Sanayi Sitesi ve Eğitim Tesislerinin temel atma töreni Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çatak Belediyesi tarafından yaptırılan 1500 metre kare kapalı alan,1500 metre kare açık alan,12 dükkân, 6 adet büyük 195m2, 6 adet küçük 95 m2 olarak düzenlenen Küçük Sanayi Sitesi ve Eğitim Tesisleri, temel atma töreni düzenlenerek ilk harcı atıldı.

Gerçekleştirilen Temel Atma Törenine Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Vaski Güney Şube Müdürü M.Tevfik Ergenç, Kurum amirleri, mahalle muhtarları, sanayi esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Programda Konuşan Milletvekili Arvas

“18 yıldır AK Parti olarak birçok projeye imza attık. Belediye ve Kaymakamlık olarak Çatak için hazırlanan projeleri hayata geçirmek için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 3 gün Ankara’da 4 gün ilimizde ve ilçelerimizde işleri takip ediyoruz. Bu gün İlçemize kazandırılan bu sanayi sitesinin bu günlere gelmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’a ve Kaymakamımız Ekrem Çeçen’e,  yetkili arkadaşlara teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Müfütüsü Mehmet Sain tarafından okunan duaların ardından bir konuşma yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan; Yapılan Küçük sanayi siteleri bir bölgenin kalkınması için çok büyük önem arz ediyor. Bu sanayi sitesinin yapılması ile Bölge çok daha fazla bir ekonomik istikrara kavuşacağına inanıyorum. Sanayi sitemizin memleketimize, esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Temel atma törenine katılarak bizleri onure eden Milletvekilimiz, Kaymakamız, kurum Amirleri, Esnaflarımız ve Vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Çalışmalarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Konuşmanın Ardından AK Parti Çatak İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Arvas, ardından Kaymakam Ekrem Çeçen'i makamında ziyaret etti.

Daha sonra Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'ı ziyaret eden Arvas, ilçede yapılması planlanan ve devam eden projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Temel atma programı nedeniyle Çatak Belediyesi tarafından vatandaşlara ilçe merkezinde gün boyu ücretsiz lokma tatlısı dağıtıldı