×

Uyarı

XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Cuma, 07 Şubat 2020 21:09

Şehit İtfaiye Amiri Ersari’nin Ailesine Taziye Ziyareti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan ikinci çığ faciasında şehit olan İtfaiye Grup Amiri Emrullah Ersari, için merkez taziye evini ziyaret edip ailesi ve yakınlarına başsağlığında bulundu.

Vali bilmez, acıların paylaşıldıkça azaldığını belirterek, "En çok can kaybımız olan, en çok şehidimiz olan Çatak'ta acılı ailelerimizin acılarına ortak olmaya geldik. Taziyeler bizim kültürümüzün doğal parçasıdır. İnanıyoruz ki acılar paylaşıldıkça azalır. Onun için acımızı paylaşan herkese hem şahsım ham de Van halkı adına teşekkür ediyorum. Vefat eden herkese Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" dedi.

"Can kurtarmak için insanlarımız canlarından oldu"

"Öncelikle tüm Van halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimiz iletmek istiyorum" diye söze başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, " bu çığ felaketiyle gerçekten yüreğimiz yandı. Böyle günler de milletçe kenetlendiğimiz günler oluyor. Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve taziye dileklerini de iletiyoruz. Çok büyük bir acı yaşandı. Can kurtarmak için insanlarımız canlarından oldu. Bütün şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün milletimize geçmiş olsun diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Taziye ziyareti İlçe Müftüsü Mehmet Sain tarafından okunan Kuran ve duaların ardından sona erdi.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

Mahallelerimiz

Ağaçlık, Akçabük, Alacayar, Aşağınarlıca, Atlıhan,Bilgi, Boyunpınar, Çılga, Dalbastı, Derebaşı, Dokuzdam, Eliaçık, Görentaş, Işınlı, Kaçıt, Konalga, Korulu, Narlı, Onağıl, Övecek, Sırmalı, SözverenSugeldi,Teknecik,Toyga, Uzuntekne, Yukarınarlıca

Sosyal Medya

Adresimiz

Adres : Çatak belediye Başkanlığı, Cumhuriyet mahallesi, Atatürk caddesi, No: 7, Çatak, Van

Tel      : +90 432 512 28 91

WhatsApp   : 0530 028 10 10

Mobil : 0507 518 06 81

E-Mail : catakbelediyesi@catak.bel.tr